24 Temmuz 2014 Perşembe

Mevzu parlak: ORİON



Gökyüzüne, yıldızlara ayrı bi muhabbet duyduğumu fark etmişsinizdir belki. Tersi durum da sıkıntı değil tabi.
Yalnız içlerinde Orion bir başkadır. Kendi hikayesi, mitolojideki yeri felan feşmekan onları buraya yazmayacağım işin ansiklopedi kısmı orası. İlla diyenler için buyrun viki amca linki http://tr.wikipedia.org/wiki/Orion_(mitoloji) http://tr.wikipedia.org/wiki/Orion_(tak%C4%B1my%C4%B1ld%C4%B1z)

Meseleye devam edecek olursak Orion gökyüzünün en parlak takımyıldızlarından oluştuğu ve dünyamızdan rahatlıkla gözlemlenebildiği için bi nevi zifiri gecelerin umut ışığıdır diyebiliriz. Gökyüzü dehşetengiz ölçüde kapalı değilse muhakkak onu görebilirsiniz.
Anlattıklarım olayı felsefi boyuta taşımış gibi gözükse de aslında görebildiğimiz en parlak takımyıldız olarak Orion, bizlere umudu, gücü, inancı telkin ediyor. Gökyüzünün verdiği sonsuzluk hissi en kasvetli anlarımda içimdeki inancı tazelememi, gerçek meseleyi idrak etmemi sağlar. Orion da onun sağ koludur işte. Öğretmenin yanındaki sınıf başkanı vs.
''Sizin hayatınızda böyle bir Orion var mıdır? Buna ihtiyaç duyar mısınız?'' bilemem ama bazen bir yıldızın arkadaşlığı çok iyi gider tavsiye ederim.

Ve kafamıza uygun bir şarkıyla bitirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder